T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / EREĞLİ - Konya Ereğli Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

KONYA EREĞLİ  HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  MÜDÜRLÜĞÜ
BRİFİNG DOSYASI
( GÜNCELLEME TARİHİ 08/03/2022)

OKULUN ADI :

Konya Ereğli Halk Eğitimi Merkezi 

TELEFON NO : 0 332 713 22 34
FAX NO : 0 332 710 05 30
AMAÇLARI : Halk Eğitim Merkezimiz, örgün eğitim dışında kalmış olan insanlara veya örgün eğitim alıp ta bazı konularda bilgi ve beceri edinmek isteyen kişilere; okuma-yazma öğretmek, eksik eğitimlerini tamamlamak için sürekli eğitim imkanı hazırlamak, çağımızın, bilimsel, teknolojik, iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmelere uymalarını sağlayıcı eğitim imkanları hazırlamak, Milli Kültür değerlerimizi koruyucu, geliştirici, tanıtıcı, benimsetici nitelikte eğitim yapmak, toplu yaşama, dayanışma, yardımlaşma,birlikte çalışma ve örgütlenme anlayış ve alışkanlıkları kazandırmak, iktisadi gücün artırılması için gerekli beslenme ve sağlıklı yaşama şekil ve usullerini benimsetmek, boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirme ve kullanma alışkanlıkları kazandırmak, kısa süreli ve kademeli eğitim uygulayarak ekonomimizin gelişmesi doğrultusunda ve istihdam politikasına uygun meslekleri edinmelerini sağlayıcı imkanlar hazırlamak, çeşitli mesleklerde çalışmakta olanların hizmet içinde ve mesleklerinde gelişmeleri için gerekli bilgi ve beceri kazandırmak amacı ile bütün dünyada oluşturulmuş bir kurumdur.

SEVİYESİ, DERECESİ, ÖĞRETİM ŞEKLİ : Yaygın Eğitim, Tam Gün Tam Yıl.

MÜDÜRLERİ :
1- Fikret BERBER
2- Mehmet Ali BALDAN
3- Sadık ÖZKUBAT
4- Esalettin GÜBE
5- Yusuf ÖZTÜRK
6- Ali TOPBAŞ
7-Abidin ÜNAL

OKUTULAN YABANCI DİLLER :
Ihtiyaca ve talebe göre yabanci diller kursu açilmaktadir. Ingilizce Ilk Kademe Kursu açilmis ve sona ermistir.

Kitaplığındaki kitap sayısı :550

OKULUN TARİHÇESİ :
Ereğli´de Halk Eğitim Merkezi 1973 yılında faaliyete geçmiştir. Eski Hükümet Binası ve şimdiki Öğretmen evi´ n de faaliyetlerine başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli alanlarda örgün eğitimin dışında kalmış ve örgün eğitimin yanında eğitim almak isteyen insanlara kurslar düzenlemiştir. 1982-1994 yılları arasında Gözneli Pasajı´nda bulunan yerine taşınmış, buradan da 1994-1996 yılları arasında Dumlupınar İlköğretim Okulu karşısında bulunan binayı kiralayarak hizmetine burada devam etmiştir. Bina sahibi ile yaşanan bir takım problemlerden dolayı Esnaf Sitesi A Blokta Halk Eğitim Merkezi Yardımlaşma Derneği´ne ait olan işyerinde faaliyetlerine devam etmiştir. Eski Parlamenterlerimizden Sebahattin Sayın´a ait olan Boyacı Ali Mahallesi´ndeki pasajın Halk Eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere bağışlanması ile Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü rahat bir nefes almıştır. Binanın karkas halinde bağışlanmasından sonra valilik ve Genel Müdürlükten gönderilen ödeneklerin yanı sıra dernek çalışmaları ve vatandaşlarımızın katkıları ile 20 milyar lira harcanarak 1997-1998 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

OKULA ÖZEL İSİM VERİLMİŞSE VERİLİŞ AMACI :

Binanın bağışlanmasından dolayı bağışı yapan Sebahattin SAYIN´IN isteği üzerine anne ve babasının ismi olan Müfide Aziz Sayın ismi verilmiştir.

OKULUN ÖZELLİKLERİ :

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı bir yaygın eğitim kurumudur. Tam gün tam yıl uygulaması ile ihtiyaç duyulan her alanda kurs faaliyetleri düzenleyerek, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile yöre halkının ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

OKUTULAN SEÇMELİ DERSLER :

Okulumuz yaygın eğitim kurumu olduğundan seçmeli ders okutulmamaktadır. Giyim, Makine Nakışı, El-Sanatları vb. kurslarda okuyanlara veya örgün eğitim kurslarında okuyan öğrencilere Bilgisayar, İngilizce, Genel Kültür gibi konularda destekleme kursları açılmaktadır.

ÖGRENCI BASARILARI :

Kurslarımıza sürekli devam eden öğrenciler kurs sonunda istedikleri bilgileri öğrenmekte ve yapılan sınavlarda başarılı oldukları takdirde sertifika almaktadırlar.

BİNANIN ÖZELLİKLERİ :

Binamız toplam 1640 metrekare kapalı alana sahiptir. Merkez binamız kaloriferli olup, kal-yak kalorifer yakıtı kullanılarak, Merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılmaktadır. Aydınlatma, su ve kanalizasyon şehir şebekesine bağlıdır.

DERSHANELER :

Okuma-Yazma, Kalorifer Ateşçiliği, İngilizce, Genel Kültür, A.Ç.E.P. ve Bağlama kurslarında kullanılan 6 derslik mevcuttur.

LABORATUVARLAR :

Bilgisayar kurslarının düzenlendiği 2 adet Bilgisayar Laboratuarı ve bu laboratuarlarda da İnternet Ağı bulunmaktadır.

ATELYELER :

1 Giyim, 1 Boyama, 2 Makine Nakışı, 1 Kuaför Atölyesi bulunmaktadır.

DEPO, AMBAR, ARŞİV :

2 depo ve 1 arşiv mevcuttur.

SPOR SALONU :

Jimnastik ve Aerobik kursunun düzenlendiği salon aynı zamanda spor salonu olarak da kullanılmaktadır.

 

IDARE ODALARI :

1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı 1 Öğretmen ve 1 Memur olmak üzere 5 adet idare odası vardır.

SOSYAL FAALİYETLER :

200 kişi kapasiteli 1 adet sosyal faaliyetler salonu bulunmaktadır.

REVİR : Yok

ÖGRETMEN SAYISI: Kadrolu öğretmen sayısı 6

Sigortalı usta öğretici sayısı 29

YÖNETİCİ SAYISI : Müdür 1

Müdür yardımcısı 4

BRANŞLARA GÖRE ÖĞRETMEN DAĞILIMI :
El Sanatları 4
Makine Nakışı 1
Giyim 1

MEMUR HİZMETLİ :
Memur 1
Hizmetli 1

2004-2005 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SAYISI :
Kız 611
Erkek 416
Toplam 1027

YAŞ GRUPLARINA GÖRE ÖĞRENCİ SAYILARI :
14-45 yaş : 811
45- üstü : 216
Toplam : 1027

Ögrenci sayilarimiz kurslarimizin sürelerine göre sürekli degiskenlik göstermektedir.

DEVAM EDEN KURSLARDAKİ ÖĞRENCİ SAYISI :1623

OKUL BİNASI İLE İLGİLİ SORUNLAR: Binanın sorunu yoktur.

ÖGRETMEN YÖNETICI DURUMU :Okulumuzda yönetici eksiği bulunmamaktadır. Bilgisayar, El-Sanatları, Makine Nakışı, Kuaför ve Folklor Öğretmenlerine ihtiyacımız vardır.

DİĞER PERSONEL : 1 Memur 1Hizmetli

ÖGRENCI DEVAMSIZLIGI :Okulumuzda genel olarak devamsızlık sorunu yoktur

 

OKULUN KENDİ İMKANLARI İLE ÇÖZÜLEMEYEN
SORUNLARI VE ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİLER:

Okul binasının zemin katı özel mülkiyete ait olduğundan dolayı galeri olarak kullanılmaktadır. Bu durum giriş çıkışlarda sorun yaratmaktadır. Bu sorunun çözümü için üst makamlarla yapılan görüşmelerde henüz bir sonuca ulaşılamamıştır. Özel mülkiyete ait olan bu iş yerlerinin satın alma yolu ile müdürlüğümüze kazandırılması yerel imkanlarla yapılamadığından devlet tarafından okulumuza kazandırılması kesin çözüm yolu olarak gözükmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2013 - Güncelleme: 08.03.2022 21:46 - Görüntülenme: 3514
  Beğen | 0  kişi beğendi